Asociații de proprietari.

Odată cu noile dezvoltări imobiliare din ultimii zece ani, s-a născut și necesitatea înființării de noi asociații de proprietari ale căror probleme exced problemelor clasice ale asociațiilor din cartierele tradiționale.

Astfel, s-a constatat necesitatea de a se organiza în asociații și proprietarii din cadrul ansamblurilor rezidențiale formate din imobile tip vile, având în vedere existența utilităților comune și necesitatea unei bune și eficiente gospodăriri a spațiilor utilizate în comun.

Față de asociațiile de proprietari clasice, tradiționale, noile asociații se confruntă cu probleme mult mai grave legate atât de vicii ale construcțiilor cât și de inconveniente juridice produse de neglijența sau reaua voință a dezvoltatorului imobiliar.

În ultimii 8 ani am acordat consultanță și am reprezentat în instanță o sumedenie de asociații de proprietari, majoritatea nou înființate, în litigii având ca obiect remedierea viciilor construcțiilor, precum și litigii legate de folosirea comună a utilităților (apă, canalizare, drumuri de acces, pază).

Putem afirma că ne-am specializat atât în prevederile legii 230/2007 privind înființarea și organizarea asociațiilor de proprietari cât și în problemele zilnice cu care se confruntă asociațiile de proprietari.